divendres, 6 de març del 2009

Propera trobada del Grup de Lectura

El llibre que comentarem el proper 26 de març amb els membres del Grup de Lectura és el de Julian Barnes Arthur i George.

Barnes és un prestigiós novel.lista britànic del post-modernisme literari. Va treballar com a lexicògraf per al Diccionari Anglès d'Oxford i, posteriorment, com a editor literari i crític cinematogràfic. Actualment viu a Londres dedicat completament a l'escriptura. La novel.la que va donar-lo a conéixer a tot el món va ser El lloro de Flaubert.

A la novel.la d'Arthur i George l'autor relata una història verídica ocorreguda a Anglaterra a principis del s. XIX "Las grandes atrocidades de Wyrley". George Edalji, jove advocat parsi d'una població petita, és acusat de sacrificar animals i enviar estranys anònims als seus veïns. La popularitat que va adquirir Arthur Conan Doyle amb la creació del personatge de Sherlock Holmes, fa que sigui l'investigador d'aquest misteriós cas i que vulgui demostrar aferrissadament la innocència de l'acusat.

No es tracta tan sols d'una novel.la, sinó també d'un treball d'investigació professional. Les implicacions racistes de l'acusació contra Edalji i la flagrant injustícia comesa sobre la seva persona, no trigarien a portar el cas a totes les primeres planes de la premsa de Londres, convertint Conan Doyle en allò que ell, en el fons, sempre havia aspirat a ser: la perfecta imatge del cavaller britànic.