dijous, 11 de juny del 2009

Ara, ciència!

Projecte de col·laboració amb Recerca en acció

Recerca en Acció i la Subdirecció General de Biblioteques col·laboren per desenvolupar el projecte Ara, ciència! amb la finalitat d’apropar la ciència als usuaris de les biblioteques.

De forma periòdica es tractaran diversos temes d’interès científic i social, com ara les meduses, el Tibet o el darwinisme. Sobre cadascun d’aquestes temes, Recerca en Acció facilitarà continguts divulgatius preparats per experts i l’opció d’enviar preguntes que seran respostes pels científics. Per la seva part, les biblioteques organitzaran xerrades a càrrec d’investigadors reconeguts, i posaran a l’abast dels lectors interessats una selecció de llibres seleccionats pels experts en cada matèria.
Els experts de Recerca en Acció es posen a disposició dels usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya a través de:
  • Guies de lectura: amb els llibres, articles, webs, etc. que recomanen els especialistes o
    descarregar la guia Un mar de meduses
  • Xerrades a les biblioteques, a càrrec de científics
  • www.recercaenaccio.cat el portal on els principals experts del país expliquen tot sobre la ciència i on estaran connectats per respondre dubtes a través de Pregunta-li a l’expert
Calendari previst:

Juny, juliol i agost de 2009. UN MAR DE MEDUSES
• Deltebre – Biblioteca Delta de l’Ebre. 5 de juny, a les 12 h Xerrada a càrrec de Verònica Fuentes, investigadora de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, a Barcelona
Setembre, octubre i novembre de 2009. TIBET
• Xerrades (calendari pendent de confirmació)

Desembre de 2009, gener i febrer de 2010. CHARLES DARWIN
• Xerrades (calendari pendent de confirmació)