dijous, 25 de novembre del 2010

DIÀLEGS A LA BIBLIOTECA

Recordeu que l'última conferència dels "Diàlegs a la biblioteca " sobre la crisi, que estava programada pel dia 10 de desembre, s'ha canviat de data i es farà el dia 3 de desembre, divendres, a les 8 del vespre. En aquesta ocasió la conferència anirà càrrec de Joan Majó, Conseller assessor de la Comissió Europea en matèria de telecomunicacions i informàtica, i es parlarà de les sortides de la crisi.

Joan Majó va néixer el 30 de maig de 1939 a la ciutat de Mataró. Va estudia enginyeria industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya, en la qual també, es va doctorar. Entre 1970 i 1980 fou degà del Col.legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.


Membre del Partit Socialista de Catalunya (PSC), fou escollit alcalde de la ciutat de Mataró en les eleccions municipals de 1979. Més tard, Diputat al Congrés per la província de Barcelona, fou nomenat, el 5 de juliol de 1985, Ministre d'Indústria i Energia, càrrec que ocupà fins el 25 de juliol de 1986.
Posteriorment va dirigir la seva activitat cap a l'empresa privada on ha ocupat diversos càrrecs directius. A més ha estat molt vinculat a la política de telecomunicacions, investigació, comunicacions i Ciència de la Unió Europea, després de participar en el Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.
Actualment, és Conseller Assessor de la Comissió Europea en matèria de telecomunicacions i informàtica, President del "Information Society Forum" de Brussel.les, del "European Institute for Media" de Düsseldorf i President del Comitè d'Experts que va avaluar la política científica i tecnològica europea per encàrrec del Parlament Europeu i del Consell de la Unió Europea.
L'any 2004 fou nomenat Director General de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, càrrec del qual va cessar el 29 de febrer de 2009 amb motiu de la transformació en Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals segons la nova legislació.