dimarts, 22 de febrer del 2011

DIÀLEGS A LA BIBLIOTECA

Aquest dissabte, 26 de febrer a les 7 de la tarda, a la sala d'actes de la biblioteca Víctor Català de l'Escala, última conferència del II cicle dels Diàlegs a la Biblioteca, "El Catalanisme i els seus reptes". En aquesta ocasió es tracta de Les estratègies del catalanisme a càrrec de Ferran Mascarell, nou Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Ferran Mascarell va néixer a Sant Just Desvern l’any 1951. És historiador i, fins ara, productor audiovisual i conseller delegat d’RBA Audiovisual. Mascarell també ha estat editor, promotor i gestor de tot tipus d’iniciatives culturals. És vicepresident primer de l´Ateneu Barcelonès i vicepresident del Cercle de Cultura (2010).

En l’àmbit polític, va ser conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya l’any 2006. Abans havia estat regidor de Cultura a l’Ajuntament de Barcelona, entre 1999 i 2006. Durant aquests anys també va ser regidor del districte de Gràcia, president de la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social i portaveu del Govern de l’Ajuntament de Barcelona.
Fundador i director de les revistes L’Avenç i Saber, també va presidir l’Associació de Publicacions Periòdiques en Llengua Catalana i va ser delegat general de l'SGAE a Catalunya. Entre 1996 i 2006, va ser director-gerent i president de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Al llarg de la seva carrera professional, ha desenvolupat projectes com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Pla de Biblioteques i el Pla d’Equipaments Culturals de Barcelona. Ha estat membre dels Patronats del MNAC, el MACBA, el CCCB, l’Auditori de Música de Barcelona i de l´Orquestra Sinfònica Nacional de Catalunya, del Consorci de Biblioteques de Barcelona, de la Biblioteca de Catalunya, de Casa Àsia, de la Ciutat del Teatre, del Consorci de Comunicació Local, del Gran Teatre Liceu i del Palau de la Música, entre altres.