dijous, 31 de març del 2011

TROBADA AMB L'AUTOR JAUME CABRÉ

Avui a les 8 del vespre nova trobada amb el Grup de Lectura "El Petit Príncep". Aquest mes hem estat llegint "Les Veus del Pamano" de Jaume Cabré, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2010, i avui tindrem el plaer de comentar-lo amb l'autor a la mateixa biblioteca. Per aquest motiu, hem pensat que era una bona ocasió per obrir el Grup de Lectura per un dia a tothom que hi estigui interessat.


Jaume Cabré és Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic d'ensenyament mitjà en excedència, professor a la Universitat de Lleida i membre de la Secció de Filologia de l'Institut d'Estudis Catalans. Durant molts anys ha compaginat l'escriptura amb l'ensenyament però darrerament es dedica quasi exclusivament a escriure. La seva obra literària està centrada en la novel.la i el relat però també ha publicat teatre i un parell de llibres de reflexió sobre l'escriptura i la lectura. A més, col.labora amb la premsa escrita, principalment amb el diari Avui.

Les Veus del Pamano és una novel.la sobre la Guerra Civil i la Postguerra i sobre la recuperació de la memòria històrica. Un llibre ple d'actes heroics i covards, de veïns marcats pel passat que hauran de conviure en el present. La novel.la ha obtingut molt d'èxit i ha estat traduïda a nombroses llengües. TV3 va realitzar-ne una adaptació a través d'una minisèrie de dos capítols que va obtenir, també, una molt bona rebuda per part de la crítica i del públic en general.