divendres, 1 d’abril del 2011

DIÀLEGS A LA BIBLIOTECA

Demà, dissabte 2 d'abril, última conferència del III Cicle dels Diàlegs a la Biblioteca, "Joan Maragall i el seu Temps, a càrrec de Pere Maragall, net de Joan Maragall. Pere Maragall ens parlarà de "Joan Maragall, poeta i ciutadà: una mirada familiar".

Pere Maragall (Barcelona, juliol de 1951), estudia Història a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona. Entra a treballar com a bibliotecari a l'hemeroteca de la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. Posteriorment s'introdueix a l'ensenyament secundari com a Professor de Llengua i Literatura Catalanes a l'escola municipal Manolo Hugué de Caldes de Montbui i llavors a l'Institut de Sant Feliu de Llobregat. Finalment obté plaça a l'Institut Menéndez y Pelayo de Barcelona, on ha treballat fins ara.


Ha publicat una antologia escolar i diversos estudis monogràfics sobre Joan Maragall i continua investigant sobre el tombant del segle XIX-XX i especialment sobre la figura de Joan Maragall com a poeta i pensador.