dijous, 24 de novembre del 2011

TROBADA AMB EL GRUP DE LECTURA

Avui, a les 9 del vespre, nova trobada del Grup de Lectura per comentar l'obra de William Maxwell, "Van venir com orenetes". Es tracta d'un petit tresor narrat a tres bandes: els dos fills d'una família i el pare. És un retrat de la vida quotidiana dels anys 20 on una família tradicional amb dos fills pateix una tràgica pèrdua en morir-se la mare a causa de la grip espanyola. Els diferents punts de vista dels personatges ajuden al lector a conèixer la història completa.

El llibre que llegirem durant el mes de desembre i gener, i que avui es distribuirà entre els membres del grup, és "La impaciència del cor" de Stefan Zweig, un dels millors llibres de l'escriptor austríac. El protagonista masculí de la novel.la es veu atrapat per la compassió que li provoca la jove Edith, que pateix paràlisi crònica. L'única manera d'allunyar-se d'aquest lligam la veu refugiant-se en la guerra (Primera Guerra Mundial) de la qual en tornarà com un autèntic heroi. És una història d'amor impossible, un retrat de l'ànima humana.

Us recordem que el mes de desembre no es fa la trobada amb el Grup de Lectura. Ens tornarem a reunir el dia 27 de gener.