dimecres, 23 de gener del 2013

TROBADA AMB EL GRUP DE LECTURA

El dia 31 de gener, a les 9 h. del vespre, ens tornarem a reunir els membres del Grup de Lectura per comentar l'obra de Lloyd Jones, El Senyor Pip.
.
SOBRE L'AUTOR: 



Neix a Nova Zelanda l'any 1955. Actualment resideix a Wellington.

És l'autor de moltes novel.les però és conegut per la seva obra El Senyor Pip amb la qual guanya el premi Montana Medal for Fiction, el Reader's Choice Award a Nova Zelanda i el Premi al Millor Llibre de la Commonwealth  Writers' l'any 2007. Aquest mateix any queda finalista del Premi Man Booker, el premi de literatura més prestigiós del Regne Unit.
L'any 2003, a Wellington es representa una adaptació teatral de la seva novel.la El llibre de la fama. Altres obres seves són: Dairy Gilmore (1985), Choo Woo (1998) i Paint your wife (2004).
Curiositat: tot i complir els requisits per obtenir el títol en ciències polítiques no es va poder graduar a la Universitat per la quantitat de multes que tenia de la biblioteca de la seva època d'estudiant.

  

SOBRE EL LLIBRE: 

La Matilda és una noia negra que viu a Bougainville, una illa de l'arxipèlag de Salomó però que pertany a Papua Nova Guinea. Quan la guerra esclata a l'illa tots els blancs en marxen i només s'hi queda el Sr. Watts. Ell pren la important decisió de tornar a obrir l'escola per a què els nens i nenes de la població,  on ell resideix, puguin continuar aprenent. Ell és qui farà de mestre però, com que no ho ha fet mai abans, utilitza un mètode propi per ensenyar que consisteix en combinar la lectura en veu alta de capítols de la novel.la de Dickens, Grans esperances, amb la participació voluntària dels habitants del poble que vulguin compartir consells pràctics de supervivència a l'entorn. 

A través del personatge principal de la novel.la de Dickens, en Pip, un jove orfe a qui la Matilda veu com a una persona real i que es converteix en el seu amic imaginari, el Sr. Watts aconsegueix captar l'interès dels seus alumnes. 

Una novel.la que és un homenatge a la literatura i al seu poder aventurer, imaginatiu i evocador. Una petita joia literària que, de tant en tant, trobem enmig d'una gran varietat de lectures.