dimecres, 10 de setembre del 2014

LLEGIR EL TEATRE!!!



Vols formar part d’una nova iniciativa que es portarà a terme a la Biblioteca dedicada especialment al teatre: “Llegir el teatre”! Nou Grup de Lectura de Teatre, vinculat a la programació de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya 2014-2015.

Pots fer la inscripció a la mateix biblioteca o per telèfon al número 972771707. És una activitat gratuïta però amb places limitades. Es farà del mes d’octubre al mes de maig i es proposaran sortides al TNC per anar a veure les obres que es llegeixin durant el curs.

“Llegir el teatre” és un projecte fruit de la col•laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) que pretén impulsar clubs de lectura de textos teatrals de qualitat a les biblioteques públiques de Catalunya, a partir del treball d’algunes de les principals obres de la temporada del TNC.

 “Llegir el teatre” celebrarà enguany la seva segona edició, que començarà quan s’iniciï la temporada de teatre 2014/2015. Formem part del projecte 28 biblioteques de tot Catalunya.

El TNC publica tots els textos per tal que els clubs en puguin disposar, ja que sovint es tracta d’obres que no estan editades, gràcies a una col•laboració amb l’editorial Arola, i també fa arribar a les biblioteques que formen part del projecte 20 exemplars de cada obra. Proporciona formació als conductors dels clubs, amb sessions a la seu del TNC. També ofereix avantatges per assistir als espectacles de la seva programació, invitacions per als conductors i descomptes en la compra d’entrades per als lectors dels clubs.

Les obres que es llegiran són:

1. Serafí PITARRA. Liceistes i cruzados
2.
Thomas BERNHARD. El president
3. William SHAKESPEARE. El somni d’una nit d’estiu
4.
Eduardo de FILIPPO. L’art de la comèdia
5. Josep PALAU I FABRE. Mots de ritual per a Electra
6. Narcís COMADIRA. L’hort de les oliveres
7. Lluïsa CUNILLÉ. El carrer Franklin