divendres, 10 d’octubre del 2014

CAFÈ FILOSÒFIC - NOVA ACTIVITAT A LA BIBLIOTECA

Us convidem a participar a les dues sessions experimentals d’una nova activitat que realitzarem a la Biblioteca que s’anomena “Cafè filosòfic”. A càrrec de “Escola de Filosofia El Pou” de Girona.

Dies:

Dimarts, 14 d'octubre de 2014
Dimarts, 11 de novembre de 2014

Hora:

De 18,30 h. a les 20 h.

Activitat gratuïta

El cafè filosòfic és una activitat força coneguda arreu d'Europa.
Sócrates podria ser l’inspirador d’aquesta idea. Aquest filòsof qüestionava els seus conciutadans per les places i els carrers. Els portava a reflexionar sobre les seves vides partint de preguntes senzilles. Estava convençut que entre tots ens podem ajudar a acostar-nos a la veritat.

Objectiu:

El cafè filosòfic es planteja com una conversa oberta a tothom. Per participar no cal res més que estar disposat a compartir amb un esperit obert i crític les pròpies idees. L’objectiu no és arribar a cap conclusió, simplement es tracta d’aprendre a escoltar, parlar i debatre amb bona disposició i respectant els arguments dels altres.
Els temes que es plantegen poden ser molt diversos i d’interès per a tots els públics. 


Mètode:

Els participants poden entrar o sortir lliurement. Es pretén donar-l’hi un aire lleuger i fresc sense perdre la seriositat. S’inicia amb una roda de preguntes que els assistents formulen i després lliurement es van contestant seguint un fil de conversa supervisat per un conductor.