dijous, 19 de febrer del 2015

"L'ART DE LA COMÈDIA" d'Eduardo De Filippo

Avui a les 8 del vespre trobada mensual amb el Grup de Lectura de Teatre, "Llegir el Teatre", per comentar conjuntament l'obra "L'Art de la Comèdia" d'Eduardo De Filippo, actor, dramaturg, empresari teatral i director d'escena italià. Fill natural de l'actor i director Eduardo Scarpetta i de Luisa De Filippo. 

Es tracta d'una obra emblemàtica i un homenatge a l'art del teatre per la manera com l'autor planteja la funció social del teatre i la condició humana de la seva gent. Eduardo De Filippo formava part d'una nissaga de còmics i, com a tal, coneixia perfectament el tema i volia transmetre el dia a dia del teatre a través de les seves obres i utilitzant la llengua dialectal pròpia, prohibida pel règim. 

Aquest proper dissabte, dia 21 de febrer, anirem a veure la representació de l'obra al Teatre Nacional de Catalunya amb un grup d'usuaris de la Biblioteca. Dirigida per Lluís Homar, que alhora també fa d'actor, està representada per actors tan coneguts com Mar Ulldemolins, Roger Casamajor i Victòria Pagès, entre d'altres.