dissabte, 6 de febrer del 2016

ANY VÍCTOR CATALÀ - 50è aniversari de la seva mort

Aquest any es commemora el 50è aniversari de la mort de l'escriptora escalenca Víctor Català, escriptora reconeguda a nivell internacional. Nascuda a l'Escala el dia 11 de setembre de 1869 va morir a l'edat de 97 anys, el dia 27 de gener de l'any 1966, a la casa pairal de l'Escala.

El mes de març començaran els actes previstos per celebrar el 50è aniversari de la seva mort amb un acte inaugural a Barcelona amb l'assistència de membres del Govern de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de l'Escala.

Des de la Biblioteca, com a centre cultural per excel·lència de la població i que porta el nom de l'escriptora, ens afegim a la commemoració amb una sèrie d'activitats que es celebraran al llarg de l'any. La primera d'aquestes activitats es realitzarà el dia de Sant Jordi durant tot el dia: "Viu la lectura: lectura en veu alta de "Un film (3000 metres)" de Víctor Català" De 11 h. a 14 h. i de 16 h. a 18,30 h. Obert a tothom amb inscripció prèvia. 

Ens agradaria que hi participés quanta més gent millor. Si t'interessa participar inscriu-te a la Biblioteca per poder distribuir els horaris de lectura. Anima't!!!

Des de l'Ajuntament de l'Escala s'han preparat un seguit d'actes per celebrar l'efemèride que inclouen conferències, xerrades, un recital de poesia, un concert, una exposició i una jornada sobre el patrimoni literari.