dimarts, 29 d’abril del 2008

SANT JORDI A LA BIBLIOTECA

Les dues activitats que s’han realitzat des de la Biblioteca per aquest Sant Jordi han estat molt profitoses i han tingut l’èxit esperat.

- Quant a l’activitat del Grup de Lectura del dia 24 d’abril, dos dels autors del llibre que havíem llegit “Les set portes del Call”, Pep Bosch i Joan Moreno, van venir a realitzar una conferència sobre el Call jueu de Girona i els jueus que hi vivien.

Van assistir a l’acte 25 persones i tots plegats vam gaudir de la xerrada. A Pep Bosch, alguns dels membres del Grup de Lectura, ja el coneixíem de les visites guiades que hem realitzat a Girona en dues ocasions (Visita a la Catedral de Girona amb motiu de l’Any Josafat i la visita “Les llegendes de Girona” pel barri antic). És historiador i gran coneixedor de la història de Girona. És una persona molt entregada en la seva feina i que gaudeix de les xerrades que realitza fent-les molt agradables a qui l’escolta.

Durant la xerrada van parlar dels costums dels jueus del Call, de com van arribar a Girona, dels seus menjars típics, dels noms jueus, de la relació que mantenien amb la resta de la ciutat, els seus símbols, les festes, anècdotes, el museu jueu de Girona...

- Quant a la sortida al teatre Jardí de Figueres per veure l’obra “La Plaça del Diamant” de Mercè Rodoreda, va ser molt profitosa. A tres quarts de cinc de la tarda les 30 persones que estàvem apuntades a la sortida vam agafar un autocar a la Plaça de les Escoles i vam arribar a Figueres amb el temps suficient per repartir les entrades i situar-nos al nostre lloc tranquil·lament.

El teatre estava ple de gom a gom. L’obra va durar quatre hores i van fer dues mitges parts. És una obra que va agradar moltíssim a tothom i que, tot i la seva durada, és molt agradable de veure. Molt ben aconseguida i adaptada a l’obra escrita. La primera part és bastant trista i tràgica i la segona part és més alegre.

Per tots aquells que tingueu ocasió de veure-la us la recomanem sincerament.