divendres, 30 de gener del 2009

SEDA: proper llibre del Grup de Lectura

El llibre que comentarem el dia 26 de febrer amb els membres del Grup de Lectura és Seda d'Alessandro Baricco. Novel.lista, dramaturg i periodista italià que l'any 1996, amb la publicació d'aquesta novel.la, es va convertir en un fenomen literari mundial. L'obra ha estat traduïda a disset idiomes i se n'han venut més de 700.000 exemplars.

La novel.la neix a partir de la història narrada per un amic de l'escriptor sobre l'estranya professió d'un seu avantpassat. Un cop l'any, travessava el món i mesos més tard arribava al Japó. Comprava ous de cucs de seda i, després, tornava a Itàlia i els venia. La resta de l'any descansava.

Més que una novel.la, Seda, és un conte llarg. És el relat d'una història d'amor impossible, situada a l'època del mercat i la ruta de la seda entre Europa i Japó, durant la segona meitat del segle XIX. El context històric és molt important per situar-nos en un país, el Japó, aïllat tant comercial com culturalment de la resta del món, l'imperi prohibit als occidentals, motiu pel qual el protagonista de la història, el francès Hervé Joncour representa una amenaça.