dijous, 13 de gener del 2011

EL CATALANISME I ELS SEUS REPTES


Aquest dissabte, 15 de gener a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Víctor Català, primera conferència del II Cicle de Diàlegs a la Biblioteca. En aquesta ocasió el tema del cicle és "El Catalanisme i els seus reptes". La presentació anirà a càrrec de Carles Duarte.

El programa del cicle és el següent:

Dissabte, 15 de gener:

La independència possible. Conferenciant: Salvador Cardús

Periodista, escriptor i doctor en Ciències Econòmiques. Actualment és el degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Com a conferenciant, manté una intensa activitat divulgadora, especialment en temes d'educació, nacionalisme i immigració.

Dissabte, 5 de febrer:

El problema espanyol. Conferenciant: Joan J. López Burniol

Llicenciat en Dret a la Universitat de Navarra, professor de Dret Civil català a la Universitat Autonòma de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra i notari a Barcelona des de 1977. Ha estat col.laborador de La Vanguardia, El Periódico, El País i TV3. Ha publicat Espanya des de una esquina: Federalismo o autodeterminación.

Dissabte: 26 de febrer:

Les estratègies del catalanisme. Conferenciant: Ferran Mascarell

Llicenciat en Història a la Universitat de Barcelona, editor i director de la revista d'història L'Avenç entre 1977 i 1984 i coeditor i director de la revista Saber entre 1980 i 1983. És autor del llibre "La cultura en l'època de la incertesa" (2006).

Durant el 2010 presenta dues plataformes culturals, el Cercle de Cultura, amb Pere Vicens i Xavier Bru de Sala, i BCN 10.0.

Aquest passat mes de desembre ha estat nomenat Conseller de Cultura del nou Govern de la Generalitat de Catalunya, presidit per Artur Mas, càrrec que ja havia ocupat l'any 2006 sota el govern de Pasqual Maragall.