dimarts, 24 de setembre del 2013

SORTIDA HISTÒRICO-CULTURAL A LES COLÒNIES TÈXTILS DEL LLOBREGAT

El dia 20 d'octubre us convidem a participar a la sortida cultural – històrica a les Colònies Tèxtils del Llobregat. Es sortirà a les 8 del matí de la Plaça de les Escoles i s’arribarà aproximadament a les 20:00 a l’Escala. Us podeu inscriure a la Biblioteca en horari d’obertura.

Assumpta Montellà, l’autora del conegut llibre “La Maternitat d’Elna”, que ha publicat també el llibre “El silenci dels telers”, en el qual explica la importància de les colònies tèxtils a Catalunya i la vida de la població que formava part d’aquestes colònies,  és qui farà de guia durant tota la visita.  

Les colònies tèxtils van representar un puntal molt important en el desenvolupament industrial i econòmic de Catalunya durant la Revolució Industrial. Els llibres d’història ens han donat a conèixer el vessant històric i econòmic però no tant el vessant social d’aquestes poblacions autosuficients, amb habitatges per als obrers, església, escola, etc, que es formaven a la riba del riu Llobregat. Actualment les colònies tèxtils, donada la seva importància, s’han convertit en zones museitzades per a poder ser visitades. Formen part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Si us interessa conèixer la història del nostre país us animem a apuntar-vos i passar un diumenge d’octubre diferent.