dijous, 26 de gener del 2012

DEL BIG BANG A LA LLUNA

Dissabte, 21 de gener, a les 7 de la tarda, a la sala d'actes de la biblioteca, es va realitzar la primera conferència del V cicle del Diàlegs a la Biblioteca. Aquest cicle, "Del Big Bang a la lluna", tal i com el seu nom indica, és sobre astronomia. Aquesta primera conferència va anar a càrrec de Jorge Wagensberg, ex-director de CosmoCaixa, guardonat l'any 2005 amb el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica per la concepció del Museu de la Ciència "Cosmocaixa" i el 2007 amb la Creu de Sant Jordi.
El proper dia 4 de febrer es realitzarà la segona conferència del cicle ""Aigua en el sistema solar"  i anirà a càrrec d'Antonio Bernal, responsable de divulgació científica de l'Observatori Fabra i amant de l'astronomia. Ha donat el seu nom a l'asteroide del Cinturó Major anomenat  198592 Antbernal (2005 AK).

I finalment, l'última conferència, "Els noms de la lluna", anirà a càrrec de Carles Duarte, poeta i lingüista. Actualment dirigeix la Fundació Lluís Carulla i presideix la Comissió de Cultura de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País. És secretari del Cercle del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona i patró de la fundació Amics del MNAC.