dijous, 26 de gener del 2012

TROBADA MENSUAL AMB EL GRUP DE LECTURA

Avui, a les 9 del vespre, nova trobada mensual amb el Grup de Lectura. Comentarem el llibre La vídua descalça de Salvatore Niffoi.  L'autor va néixer i viu a Orani, a la província de Nuoro (Sardenya), on treballa també com a professor. És doctorat en Lletres per la Universitat de Roma amb una tesi sobre la poesia dialectal sarda.

Elogiat per la crítica i els lectors italians, l'èxit de Salvatore Niffoi -tant de crítica com de lectors- ha estat un dels més rotunds dels darrers anys.

La vida descalça és la història d'amor i mort entre el "balente" (bandit) Micheddu i l'esquerpa Mintonia. 180 pàgines de venjança meditada fins a l'esquarterament final -estripamenta, que diria Niffoi- del "judes rufià" brigada dels carrabiners Centini.

Una història de justícia il.legal, en els anys del fascisme, construïda a partir dels esplèndids retrats de Gantina, Zosimminu, l'oncle "tziu" Imbece, el mestre "mastru" Ramiro, Predu, Costanzu, Narred, Grisone, Ganamala... Una història de passions fortes i obscures tintes, expressada amb un llenguatge absolutament original i personal, que ocorre en una Sardenya mítica, feroç i cruel.