dijous, 13 de novembre del 2008

DARRERA TROBADA DEL GRUP DE LECTURA

La darrera trobada del Grup de Lectura de la biblioteca va resultar ser molt interessant. Una quarantena de membres del grup vam compartir una estona molt agradable amb l'escriptor Jesús M. Tibau, autor del llibre El vertigen del trapezista, que vam comentar entre tots.
He cregut interessant de copiar dos dels articles que Jesús M. Tibau ha escrit al seu blog parlant de la visita que va realitzar a la biblioteca:

El vertigen del trapezista a L'Escala


El petit trapezista ja està preparat per a anar cap a L'Escala, ja que demà, 30 d'octubre, a les 21.00, comentarem El vertigen del trapezista al Club de Lectura de la Biblioteca Víctor Català. Aquesta mena d'activitats, en contacte amb lectors i lectores que ja han llegit el llibre és molt enriquidor per ambdues parts i sempre em fa molta il·lusió. Per això no em sap cap greu travessar tota Catalunya per visitar un Club de Lectura. Val a dir que aprofitaré per registrar una entrevista que tenia pendent per al programa ISBN de Canal Nord TV de Figueres, i per passar uns dies a la Costa Brava i Girona.

El vertigen del trapezista a L'Escala



El dia 30 d'octubre vaig tenir el plaer de ser convidat a un altre Club de Lectura, aquest cop a la Biblioteca Víctor Català de L'Escala. Ja he dit altres vegades la gran tasca que realitzen la multitud de clubs de lectura que hi ha escampats arreu del nostre país i l'enriquidor que resulta tant per a les lectores i lectors (àmpliament majoritàries les primeres), com per als escriptors/es, especialment tenint en compte els escassos recursos humans, econòmics i d'espai que pateixen gran part de les nostres biblioteques.
Aquest cop no va ser una excepció i em vaig sentir extraordinàriament acollit a L'Escala. Per a mi no és cap esforç travessar tota Catalunya per trobar-me cares d'il·lusió, curiositat i ganes de compartir les sensacions que han despertat els meus contes.
Cal destacar també el gran suport que representa l'ajut de la Institució de les Lletres Catalanes, mitjançant el seu programa Al vostre gust, per a la presència dels autors/es en aquesta mena d'actes.
Finalment no em puc estar de compartir la il·lusió que vaig sentir en trobar-me de nou a dos blocaires que ja havien acudit a la presentació del llibre feta a Blanes, fent gran quantitat de quilòmetres, i que aquest dia van repetir: el Josep M. Sansalvador i la Laia. Regals així els afegeixo a la meva llista de premis.
Però aquest cop s'hi van afegir una nova parella de blocaires amb qui em desvirtualitzo: el Jordi i la Marta de Cròniques de sota el mugró.
He aprofitat el viatge per passar uns dies a l'Empordà amb la meva dona. Properament, en aquesta mateixa pantalla, detallaré algunes sensacions d'aquest viatge.

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

per a mi va ser un plaer compartir aquell vespre amb vosaltres, i l'endemà passejar-me per L'Escala