dijous, 9 de desembre del 2010

EXPOSICIÓ "TERRITORIS FANTÀSTICS"

Del dia 10 al 23 de desembre a la Biblioteca Víctor Català hi haurà una exposició del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil: “Territoris Fantàstics”.

Es tracta d'una exposició que se centra en aquella literatura que ha fet de la fantasia el seu ingredient bàsic. En concret, fixa l’atenció en aquells contes, còmics i novel·les on l’autor juga amb dos mons paral·lels, un de real i un de fantàstic, i crea un lloc de pas, o bé, un mitjà de transport per comunicar-los ambdós. Molts dels seus protagonistes tenen la sort o el poder de trobar un mitjà de transport o un passadís secret que els permet accedir a un territori que sovint es regeix per unes regles diferents, on els personatges tenen característiques plenes d’imaginació, on algunes de les aventures són inimaginables en el nostre món, on la lluita entre el bé i el mal sovint és present, on el temps s’estira i s’arronsa com un xiclet,...



'L'illa del tresor', 'Alícia al país de les meravelles', 'Charlie i la fàbrica de xocolata' i 'Harry Potter i la pedra filosofal' són alguns dels contes en què els joves lectors poden submergir-se a l'exposició. Recorre onze contes i novel·les clàssiques del gènere. La idea va sorgir de Pep Molist (Manlleu, 1965), escriptor i bibliotecari especialitzat en literatura infantil, amb la intenció de donar a conèixer autors i obres entre el públic més jove.