dimarts, 7 de desembre del 2010

HOMENATGE A JOANA RASPALL

El dia 14 de desembre, de les 5,15 a les 6 de la tarda, a la Biblioteca Víctor Català, els nens i nenes del CEIP l’Esculapi faran una lectura en veu alta de poesies de Joana Raspall. L’activitat és el resultat de la col·laboració entre el CEIP l’Esculapi i la Biblioteca Víctor Català per tal de retre un homenatge a Joana Raspall (Barcelona, 1913), escriptora, poetessa infantil i bibliotecària. La iniciativa ha estat impulsada des del Grup de Treball de Biblioteques Infantils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya. És una activitat oberta a tothom.

Amb aquest homenatge, a més de reconèixer a Joana Raspall la seva tasca com a escriptora de poesia per a infants, les biblioteques també volem reivindicar la poesia, en tant és una gran oblidada en la dinamització de la lectura entre els nens i nenes.
A més de poesia, Joana Raspall ha escrit teatre, contes infantils i juvenils i és coautora del Diccionari pràctic de sinònims catalans, del Diccionari de locucions i frases fetes i del Diccionari d’homònims i parònims. Es va diplomar a l’Escola Superior de Bibliotecàries el 1938.

La seva poesia infantil, no és només infantil, sinó per a tothom, poesia del moment, de l'objecte, de la tendresa.
A la biblioteca Víctor Català podeu trobar els següents llibres de l'autora:
A compàs dels versos
Com el plomissol: poemes i faules
Concert de poesia
Escaleta al vent
Pinzellades en vers
Serpentines de versos
Versos amics
Diccionari de frases fetes
Diccionari de locucions
Diccionari de locucions i frases fetes
Diccionari d'homònims i parònims
Diccionari pràctic de sinònims
Diccionari usual de sinònims catalans: mots i frases